President praat vandaag met KKF over stroomtarieven
10 May 2016, 06:36
foto


De Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) wordt vandaag ontvangen door president Desi Bouterse. De KKF had een onderhoud met de president gevraagd over de tweede verhoging van de energietarieven. De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en Ravaksur hebben in een aparte brief ook om een gesprek met Bouterse gevraagd. Die organisaties worden op maandag ontvangen.

Ravaksur en VSB hebben hun vertegenwoordigers uit de commissie basistarieven nutsvoorzieningen teruggetrokken. Dit uit protest tegen de eenzijdige verhoging van de stroomtarieven door de regering. De commissie was nog bezig met het berekenen van de kostprijs van energie die geleverd wordt door de EBS toen de verhoging werd aangekondigd.

Starnieuws verneemt dat KKF haar vertegenwoordiger niet teruggetrokken heeft uit de commissie. Volgens KKF kan de kostprijs verder aangescherpt worden. Er zijn voorstellen hierover uitgewerkt. Deze zullen besproken worden met een regeringsdelegatie onder leiding van de president.

Anil Padarath, voorzitter van de KKF, bevestigt tegenover Starnieuws dat KKF uitgenodigd is op basis van de brief om verder te praten over de energietarieven. Padarath wil het gesprek afwachten voordat hij verder ingaat op deze kwestie.
Advertenties