Dodson eens met VSB: Er is ruimte voor dialoog
09 May 2016, 00:01
foto
Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen


Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) is het eens met de voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), Bryan Renten, dat er ruimte is voor dialoog. De VSB is het net als de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) niet eens met de eenzijdige verhoging van de energietarieven. Dit is schriftelijk kenbaar gemaakt aan president Desi Bouterse.

De president heeft VSB en Ravaksur uitgenodigd voor een gesprek op 16 mei. C-47 voorzitter Robby Berenstein heeft vrijdag op een besturenvergadering van de vakcentrale een eendaagse manifestatie aangekondigd. Deze protestbijeenkomst wordt onder andere ondersteund door de oppositionele partijen VHP, NPS en Pertjajah Luhur. Ook diverse organisaties ondersteunen deze actie. De VSB heeft in een verklaring te kennen gegeven dat de ruimte voor dialoog opengehouden wordt. Deze werkgeversorganisatie doet niet mee met de manifestatie.

Dodson zegt aan Starnieuws dat dialoog de enige manier is om uit het probleem te geraken. Hij is blij met de coöperatieve houding van VSB. De minister was uitlandig toen de tweede verhoging van de stroomprijs werd bekendgemaakt. De bewindsman geeft toe dat de wijze van bekendmaking geen schoonheidsprijs verdient. Hij zou nog een presentatie houden voor het bedrijfsleven en de vakbeweging.

Renten zei zondagmiddag in het het programma Welingelichte Kringen op Radio ABC dat de mogelijkheden om te praten niet uitgeput zijn. Er is nog ruimte voor dialoog. Hij stelt dat het bedrijfsleven het ook bijzonder zwaar heeft, maar nu de deuren sluiten voor een demonstratie, lijdt tot nog meer verlies. De VSB kiest ervoor om verder van gedachten te wisselen met de regering en de vakbeweging. In tripartiet verband kunnen zaken worden opgelost, waarbij het gaat om een samenhangend pakket aan maatregelen. Wanneer er een zwaarwichtig besluit genomen wordt, moet de algemene ledenvergadering bijeen komen, zegt Renten. De aankondiging van de actie door C-47 is niet afgestemd met de VSB.
Advertenties

Tuesday 19 January
Monday 18 January
Sunday 17 January