Kanhai nog bezig met formuleren proces-verbaal CHS
08 May 2016, 00:01
foto
Raadsman van het CHS, Irvin Kanhai


Raadsman Irvin Kanhai trekt zich er niet veel van aan, dat leden van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) boos zijn dat het proces-verbaal vrijdag niet afgerond is. De vergadering is verdaagd naar dinsdag, nadat Kanhai op gegeven moment binnenkwam en zich niet terug kon vinden in het proces-verbaal. "Ik ben ingehuurd door het CHS, om mijn kennis en ervaring. Zolang er advies wordt gevraagd, zal ik dat geven. Ik ben nog bezig met het formuleren van het proces-verbaal," zegt Kanhai om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

Kanhai vindt dat het CHS niet zonder meer uitvoering kan geven aan het vonnis, zonder in de argumentatie zaken mee te nemen die volgens de raadsman niet correct zijn. Kanhai merkt op dat het CHS eerder gesteld heeft dat er geen vacature is. "Daar kan nu niet zonder meer voorbij aan worden gegaan. Deze kwestie moet meegenomen worden in de argumentatie in het proces-verbaal," stelt de raadsman.

"Een ander punt is ook dat in de wet niet staat dat wanneer combinaties tijdens de zittingsperiode uiteenvallen, de partij terug kan roepen. De combinatie V7 is ontbonden op 25 juni 2015, terwijl de eerste zitting van De Nationale Assemblee op 30 juni is gehouden. Nergens is in de wet voorzien wat er dan moet gebeuren. De Terugroepwet rammelt aan alle kanten," concludeert Kanhai.

De raadsman wil niet erop ingaan "wie boos zijn weggelopen tijdens de vergadering van het CHS vrijdag". Kanhai merkt op dat hij als gast aanwezig was. "Je behandelt een gast niet op deze manier, maar ik laat het voor wat het is. Ik breng mijn advies uit en het ligt aan het CHS wat ermee gedaan wordt. Ik doe mijn werk correct," geeft Kanhai aan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May