Leerlingen STS-II volgen sessie over agressief gedrag
07 May 2016, 22:10
foto
Leerlingen van STS II krijgen van de politie voorlichting over gevolgen van agressief gedrag. (Foto: KPS)


De leerlingen van de Surinaamse Technische School (STS) II hebben de afgelopen week sessies gevolgd over weerstand en preventie. De politie krijgt veel klachten over het gedrag van de scholieren. Dit was de aanleiding voor de buurtmanager van Uitvlugt om samen met het districtscommissariaat Zuidwest de sessies te houden. Het ligt in de bedoeling om ook andere scholen aan te doen.

Het doel van de sessies is om de leerlingen bewust te maken van hun positie binnen het onderwijsproces en wat van hen wordt verlangd om de school succesvol te doorlopen. Ook werden de scholieren voorgehouden dat het van groot belang is dat zij door hun scholing een wezenlijke bijdrage zullen en kunnen leveren aan het maatschappelijke gebeuren in Suriname.

De afdeling Jeugdzaken heeft reeds ingespeeld op het strafrechtelijke gedeelte. Het onderzoek wees uit dat niet alleen leerlingen van STS-II zich schuldig maken aan vechtpartijen. Het komt ook voor dat scholieren van andere scholen zich naar STS-II begeven om met de leerlingen te vechten.

Tijdens deze sessies werden de leerlingen gewezen op de gevolgen van agressief gedrag. Stoer gedrag kan tot gevolg hebben doden of gewonden, waardoor de dader in de gevangenis kan belanden. Samen met de jeugdigen zullen er vier ambassadeurs worden aangewezen op de school. Het is de bedoeling dat de ambassadeurs een oogje in het zeil houden en ruzies of onenigheid voortijdig doorspelen, zodat er maatregelen kunnen worden getroffen om erger te voorkomen, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May