Financiën-minister naar Jakarta-top Islamitische Bank
08 May 2016, 00:32
foto
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën.


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zal de 41e vergadering van de Raad van Bestuur van de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB) bijwonen in Indonesië. Zijn Guyanese ambtgenoot, Winston Jordan, neemt voor de eerste keer deel aan de vergadering die van 15 tot en met 19 mei wordt gehouden.

De vergadering van dit jaar heeft als algemeen thema 'Verbetering van groei en armoedebestrijding door ontwikkeling van infrastructuur en Financiële inpassing'. Het gaat om een top-ontmoeting van 57 raadsleden van de IsDB, meestal ministers van Financiën en Economie, aangevuld met honderden beleidsmakers en topleiders van diverse internationale en regionale instellingen. De bijeenkomst geeft de stakeholders een platform om praktische oplossingen te zoeken en partnerschap en samenwerking tussen de 57 lidstaten te versterken.

Anwar Lall Mohamed zal minister Hoefdraad vergezellen naar Jakarta. Suriname gaat met een volle agenda, gelet op een aantal dringende economische en financiële problemen in het land. Het ligt in de verwachting dat minister Hoefdraad enkele gezamenlijke projecten met de Islamitische Bank zal aangaan tijdens de Jakarta-top.

De Islamitische Bank is veel meer betrokken geraakt bij de economische aangelegenheden in het land. De bankinstelling heeft recent aangeboden Suriname te helpen met een lening van US$ 1,75 miljard om zijn financiële problemen te overbruggen. In de afgelopen vijf jaar is de samenwerking tussen de IsDB en Suriname, in een versnelling geraakt. Minister Hoefdraad probeert nu een permanente lidstaat partnership strategie overeenkomst met de bank aan te gaan. Twee jaar geleden heeft Suriname capaciteitsopbouw opgenomen als één van de gebieden van betrokkenheid bij een interim-lidstaat partnership strategie overeenkomst met de IsDB.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May