Bedrijfsleven zal protestmanifestatie vakbeweging steunen
07 May 2016, 00:00
foto
Akmos-voorzitter Sham Binda


Terwijl het Internationaal Monetair Fonds (IMF) vrijdag 13 mei een besluit neemt over de ondersteuning van het crisisbeheersingsprogramma van Suriname, zal in Paramaribo een nationaal protest gehouden worden. De aankondiging voor de protestmanifestatie is gedaan door vakbondsleider Robby Berenstein, voorzitter van C-47 en coördinator van Ravaksur. Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers in Suriname (Akmos), zegt dat het protest massaal ondersteund zal worden. Diverse bedrijfsleven- en maatschappelijke organisaties, worden hiertoe gemobiliseerd.

Binda zegt aan Starnieuws dat de bedrijven de energietarieven niet kunnen dragen. Hij merkt op dat er totaal geen leiding gegeven wordt aan de crisis in het land. "De toekomst van het land wordt vernietigd en de regering kan nog steeds geen concreet en samenhangend plan presenteren. "Er is slechts sprake van zelfverheerlijking en zelfverrijking. De Akmos stelt daarom voor dat de president en de regering de eer aan zichzelf houden," zegt Binda.

"Het water is nu voorbij onze lippen en wij zullen alle democratische middelen gebruiken om machthebbers op een vreedzame wijze te vragen om te vertrekken. Het land is bankroet en er is geen licht in de tunnel. De keuze is 'zij of wij'. Veel bedrijven zullen de verhogingen niet overleven," benadrukt de voorzitter van de Akmos die eerder gesteld had dat op straat komen geen zin heeft. "Gezien de situatie hebben wij geen andere keus," meent Binda.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May