EBS: Meteropnemers worden ook belet in hun werk
07 May 2016, 00:38
foto


Meteropnemers van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) hebben tot 18.00 uur de tijd om hun werk te verrichten. Veel mensen hebben geklaagd bij Starnieuws dat in de ochtenduren er niet altijd iemand thuis is. De EBS om een reactie gevraagd, zegt dat de medewerkers terug dienen te gaan als zij in de ochtend niemand thuis aantreffen.

In de praktijk raken meteropnemers geconfronteerd met situaties die hen beletten de werkzaamheden in de middag/vooravond af te ronden. Enkele veel voorkomende situaties zijn:
- Klanten die het niet op prijs stellen dat er tijdens 'rusttijd' aan de poort geroepen wordt en uiteindelijk geen toegang bieden;
- Klanten die de opnemers (na reguliere werktijden) beschouwen als criminelen die zich voordoen als EBS-medewerkers. Dit is ook in de ochtenduren het geval.
- Klanten die bewust de meteropnemers geen toegang bieden, omdat die zelf de meterstand wensen door te geven;
- Bedreigingen aan hun adres zoals gevallen waarbij zij onder schot worden gehouden, worden aangevallen door klanten en worden ondervraagd door de politie.

De EBS stelt dat dit slechts enkele situaties zijn die zorgen voor stagnatie binnen de opnamewerkzaamheden. Deze situaties doen zich het meest voor in en rondom groot Paramaribo. Uit veldervaring is wel gebleken dat de groep van klanten die de middagopname als last of gevaarlijk ervaart, veel groter is dan de groep die dit toejuicht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May