Bee: Op basis waarvan gaat IMF in zee met regering?
29 Apr 2016, 05:53
foto
Assembleelid Marinus Bee


Assembleelid Marinus Bee (ABOP) vraagt zich af op basis waarvan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in zee gaat met de regering. "Er is nog steeds geen crisisplan ontvangen van de regering. Wij hebben nog niets ontvangen en deze week is er ook niet vergaderd," zegt Bee aan Starnieuws.

"Suriname heeft volgens de president complimenten gekregen van het IMF over het plan dat wordt uitgevoerd. Maar wij hebben tot nu geen enkel plan gezien," voert het Assembleelid aan. Hij vraagt zich af op grond waarvan de IMF-leiding gaat beoordelen of in zee gegaan wordt met Suriname, waarbij US$ 478 miljoen betalingsbalanssteun wordt gegeven aan de Centrale Bank van Suriname.

Bee merkt op dat terwijl De Nationale Assemblee nog wacht op een plan dat opgestuurd zou worden, de regering bezig is op alle fronten geld te lenen. "Er is ook geen duidelijk plan gepresenteerd over hoe de leningen terugbetaald zullen worden. Wij willen weten onder welke condities geld geleend wordt. De regering moet het land niet in een avontuur storten, waaruit wij niet kunnen komen."

De volksvertegenwoordiger ergert zich eraan dat de regering geld leent om eerdere leningen af te lossen. "Dit gebeurt zonder dat wij op de hoogte worden gesteld hierover. Ik doe een beroep op de regering om eerst verantwoording af te leggen in De Nationale Assemblee, voordat er leningen worden afgesloten met buitenlandse organisaties," betoogt Bee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May