Slachtoffer gehoord in burenruziezaak
29 Apr 2016, 21:06
foto


De 22-jarige Moeyenka L. staat terecht, omdat zij op 17 december van het vorige jaar op haar buurvrouw van 63 jaar heet water heeft gegooid tijdens een burenruzie. De verdachte beweerde dat er klaroen op het terrein naast haar groeit en dat de buurvrouw er problemen mee heeft als zij deze plukt. In deze zaak heeft rechter Marie Mettendaf het slachtoffer gehoord op de rechtszitting.

De verdachte verklaarde dat de klaroen niet van de buurvrouw is, omdat de groenten zelf daar gegroeid zijn. Zij beweerde dat het hete water voor haar bad bedoeld was. Ze was pas bevallen en zou ermee gaan baden. Toen werd ze met een houwer aangevallen door haar buurvrouw. Het slachtoffer verklaarde dat zij de groenten niet geplant heeft, maar deze wel verzorgt en onderhoudt. Ook zei ze dat ze Moeyenka L. helemaal niet heeft aangevallen met een houwer, maar de verdachte de uitlating deed dat ze haar ‘loerde’.

In het dossier zijn er foto’s van het slachtoffer met de brandwonden. De vrouw wees de kantonrechter foto’s die veel erger waren. De foto’s van het dossier waren op een later moment gemaakt. Volgens advocaat Raoul Lobo die Moeyenka L. bijstaat, heeft zijn cliënt zich verdedigd tegen de buurvrouw. Hij vindt dat hij niet het feit heeft zien gebeuren; het gaat om een een op een verklaring. Daarnaast zijn er verklaringen van het slachtoffer die volgens de advocaat niet kloppen.

De buurvrouw zegt dat ze op het erf aan het baden was, toen de verdachte heet water op haar gooide. Het verzoek van de advocaat om de verdachte voorlopig in vrijheid te stellen, werd afgewezen door de kantonrechter. Zij merkte op dat de ernstige bezwaren nog steeds overeind staan. Op 9 juni zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May