Politiebericht over dodelijke schotverwonding
26 Apr 2016, 14:13
foto


De politie Public Relations geeft het volgende verslag over de man die vanochtend dodelijk is geraakt door politiekogels.

Een verdachte van wie de identiteit nog onbekend is, liep bij zijn aanhouding een schotverwonding op in zijn achterhoofd. Per ambulance werd de man die niet aanspreekbaar was, vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij kwam kort daarna in de ziekeninrichting te overlijden.

De politie van ressort Centrum kreeg in de vroege ochtend van dinsdag 26 april een dievenmelding, waarbij een manspersoon een tas uit een auto heeft weggenomen. Daar aangekomen, ging de dief bij het zien van de politie op de vlucht. Hij rende met de tas in zijn hand in de richting van een schutting.

De verdachte werd gesommeerd te stoppen, maar zette zijn vlucht voort. Waarschuwingsschoten brachten hem ook niet tot andere gedachten. De wetsdienaren schoten toen gericht op zijn benen. Op dat moment maakte hij een duikbeweging om vermoedelijk over de schutting te springen. De man liep daarbij een schotverwonding op in zijn achterhoofd.

De buitgemaakte tas, die leeg bleek te zijn, is op de gewonde dief teruggevonden.
Het lijk is na afstemming met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May