Billy Paul, zanger ‘Me and Mrs Jones’ overleden
25 Apr 2016, 07:52
foto
Billy Paul tijdens een optreden tijdens de Top of Pops in 1974. (Foto: BBC)


De Amerikaanse soulzanger Billy Paul is overleden. Hij is 80 jaar geworden. Paul werd vooral bekend door zijn hit Me and Mrs Jones in 1972. Hij heeft een Grammy Award gewonnen met het nummer dat ook de nummer één in de Verenigde Staten bereikte.

Paul is zondag overleden aan een ernstige medische aandoening, staat op zijn website te lezen. Het muziektijdschrift NME meldt dat hij aan alvleesklierkanker is overleden.
De zanger werd in Philadelphia geboren als Paul Williams en heeft meegeholpen aan de ontwikkeling van de moderne R & B muziek. In zijn jeugd heeft hij samen gespeeld met soul legendes zoals Charlie Parker en Nina Simone.

Bij zijn grootste hit Me and Mrs Jones dat gaat over een buitenechtelijke relatie, waren ook artiesten als Michael Buble en Hall & Oates betrokken. In 2003 heeft Paul een half miljoen US$ gewonnen in een rechtszaak over royalty's die de maatschappij Diverse Music hem verschuldigd was voor de periode 1994-2002. Volgens het bedrijf ging het om een boekhoudkundig probleem en was het niet van plan iemand te bedriegen.
Billy Paul laat zijn vrouw Blanche Williams achter.

Vier dagen eerder, op 21 april, is de 57-jarige Amerikaanse popartiest Prince overleden. Hij is inmiddels in kleine kring gecremeerd. Zijn doodsoorzaak is nog onbekend.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May