Inter Moengo Tapoe kampioen SVB-competitie
25 Apr 2016, 00:37
Inter Moengo Tapoe is kampioen geworden van de SVB-competitie 2015-2016.

Met het gelijkspel tussen Transvaal en WBC (2-2) zondag in het André Kamperveen Stadion, is Inter Moengo Tapoe kampioen geworden van het seizoen 2015-2016. Inter won zaterdag van Robinhood met 1-0. Het was flankverdediger Naldo Kwasie die voor de ploeg uit Moengo, de winst veilig stelde. Hierdoor is de club van Ronnie Brunswijk voor het vierde achtereenvolgende jaar kampioen.

WBC was ook gebrand op de overwinning om het verschil in punten met Transvaal te verkleinen en zo ook kans te maken op het semikampioenschap. Transvaal daarentegen droomde voor aanvang nog over het kampioenschap.
Reeds in de tweede minuut van de strijd nam WBC een voorsprong. Een handsbal in het strafschopgebied leverde een penalty op. Vangelino Sastromedjo belastte zich met deze vrije trap. Hij maakte geen fout door doelman Delano Stella te verslaan en stond WBC met 1-0 voor.

Ook Transvaal kreeg na een overtreding een penalty toegewezen. Een speler werd neergehaald in de 16 meter zone. Ook Transie was doeltreffend door Alexandro Fereira die doelman Ronnie Aloema versloeg: 1-1.

Beide ploegen zochten naarstig naar het tweede doelpunt. Vooral vanuit de flanken werd de aanval opgezocht. Transvaal kwam in deze helft het dichtst bij een tweede doelpunt. Donegy Fer ontsnapte aan de verdediging van WBC. Hij nam de bal in één keer mee en haalde met een keihard schot uit richting het doel. Zijn inzet ramde de deklat.

WBC kreeg het op gegeven moment kort voor rust heel erg heet. Tot tweemaal toe moest de verdediging, nadat Aloema reeds was verslagen, op de voetrem drukken. De Transie-spelers waren in de doelmond niet alert genoeg voor de tweede treffer.
In de tweede helft zagen we vooral in de beginminuten een beter spelend Transvaal. Op links was de snelle Ivenzo Comvalius niet te stoppen. Met een snelle uitbraak passeerde hij de verdediging van WBC. Een schuifgemak was genoeg om doelman Aloema te verslaan 2-1. WBC gaf zich lang nog niet gewonnen. Uit een hoekschop die via het hoofd veder werd verlengd, kon de ingevallen Gregory Righters de gelijkmaker inschieten: 2-2. Ploegen zochten in de resterende minuten naarstig naar de overwinning, echter bleef het gelijk.

Inter heeft nu 36 competitiepunten en Transvaal 28. Met nog twee wedstrijden te gaan in deze competitie is IMT niet meer in te halen. Transie zal geen fout moeten maken om zo het semikampioenschap veilig te stellen.