Nickerie krijgt na jaren weer een zwemvereniging
25 Apr 2016, 04:44
foto
Bestuursleden en enkele zwemmers van de vereniging 'The Whales'.


Het rijstdistrict heeft na jaren weer een zwemvereniging. The Whales is op 1 februari opgericht onder leiding van Cleopatra Jessurun. Haar team bestaat uit nog vijf leden. Zwemvereniging Bikini van het district, is al een aantal jaren ter ziele.

Jessurun zegt dat Nickerie niet kan achterblijven in het zwemgebeuren. “Het district heeft talenten en wij zullen straks ook hier ‘kleine Nesty’s’ kunnen gadeslaan.” Zwemtrainer Amrish Mahabal die ook verbonden is aan de vereniging, zegt dat zijn pupillen al enkele keren hebben meegedaan aan wedstrijden.

Deze maand nog hebben zij bij 'De Dolfijn' en aan de triatlon bij 'Oase' meegedaan. De zwemmers van het district hebben meegedaan aan de estafette en zijn overall geëindigd op de tweede plaats. In het weekend hebben zij meegedaan aan 'De Dolfijn middistance'. Dat is de eerste officiële zwemwedstrijd voor The Whales.
Met drie zwemmers heeft de vereniging meegedaan. Geen van de drie is in de prijzen gevallen, maar Mahabal is tevreden met hun eerste officiële optreden. Hij zegt dat de zwemmers behoorlijk wat ervaring hebben opgedaan en dat zij nu de regels en de technische zaken beter snappen. The Whales heeft meegedaan aan de 200m en 800m freestyle en 200m breaststroke. Er is geparticipeerd in de leeftijdscategorieën 11-12, 14-15 en 15-17 jaar. Mahabal roept jongeren op zich aan te sluiten bij de vereniging die gebruik maakt van het Algemeen Zwembad Nickerie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May