Politie roept op tot alertheid bij parkeren voertuigen
23 Apr 2016, 23:06
foto


De politie doet een beroep op de gemeenschap altijd alert te zijn bij het parkeren van voertuigen op de verschillende parkeerplaatsen, voor supermarkten of andere winkelzaken. Naar aanleiding van een vrij traumatische ervaring, heeft een mevrouw door haar alertheid en dapperheid kunnen voorkomen dat zij slachtoffer werd van een beroving aan de Johannes Mungrastraat. Zij heeft haar ervaring in een bericht verwerkt en doen circuleren via de sociale media.

Aan autobestuurders wordt gevraagd bij het parkeren hun voertuig op stuurlock te plaatsen. Hierdoor wordt het stelen van het voertuig bemoeilijkt. Aan personen die over een autoalarm beschikken en het alarmsysteem activeren bij het uitstappen, wordt gevraagd een snelle controle uit te voeren om zeker te zijn dat het voertuig is afgesloten. Een controle aan het voertuig bij terugkeer wordt eveneens geadviseerd.

"Probeert u overal waar u naar toegaat uw omgeving te observeren. Onderschat u niets dat verdacht bij u overkomt. Criminelen begeven zich overal tussen mensen en zullen toeslaan zodra zij de gelegenheid daartoe hebben. Verdachte bewegingen en of personen die zich verdacht ophouden in de omgeving, kunt u gelijk doorspelen aan de Centrale Meldkamer van de politie op het nummer 115," aldus de Politie Public Relations.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May