Surinaamse aardvruchten in basispakket, geen aardappel
24 Apr 2016, 00:38
foto
Minister Joan Dogojo


De producten op de lijst van basisgoederen moeten worden gesurinamiseerd. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is bezig met ngo's om onvermogende vrouwen te mobiliseren om 'gron nyan' (aardvruchten) te verkopen en op te nemen in de pakketten. Dit deelde minister Joan Dogojo vrijdag mee in De Nationale Assemblee.

De bewindsvrouw deelde mee dat alvast aardappelen uit de lijst van basisgoederen gehaald worden. De vrouwen kunnen dan onder andere Chinese tayer en cassave verkopen. De leveranciers kunnen deze opkopen tegen marktconforme prijzen. Zo worden lokale producten gepromoot. Zij antwoordde hiermee op de vraag van het Assembleelid Ingrid Karta-Bink die om transparantie vroeg.

Dogojo deelde mee dat bij haar aantreden zij zaken aangetroffen heeft die zich niet leenden voor transparantie. De afgelopen periode is intensief met de Centrale Landaccountantsdienst (CLAD) nagegaan hoe de administratieve organisatie van de verschillende sociale programma's door te lichten. Gebouwd wordt aan een nieuwe structuur en mechanismen om garanties in te bouwen om corruptie te minimaliseren.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May