Woensdag valutaveiling; 'vijanden gaan onderspit delven'
23 Apr 2016, 00:00
foto
President Desi Bouterse vrijdagavond in De Nationale Assemblee. (Foto: René Gompers)


President Desi Bouterse heeft vrijdagavond in De Nationale Assemblee aangekondigd dat er woensdag nog een valutaveiling gehouden zal worden. Hij merkte op dat het negatieve syndroom dat gecreëerd is rond het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de koers heeft opgedreven naar SRD 8 voor de US$ dollar. Hij merkte op dat mensen die na de valutaveilingen het hardst schreeuwen dat alles goed is gegaan, bezig zijn er alles aan te doen om de regering naar huis te sturen.

Bouterse zei op een persconferentie op 13 april dat hij de koers omlaag zal brengen. Hij claimde dat hij ervoor gezorgd heeft dat de koers nu naar SRD 6,30 is gezakt op de parallelmarkt. Als hij gewild had, was de koers nog lager uitgekomen, maar er moet rekening gehouden worden met mensen die geïnvesteerd hebben. Er moet een balans gevonden worden wat de koers moet zijn.

"De vijand is erin geslaagd om de malafide en de bonafide cambio's door elkaar te gooien. En wij gaan er gevoeglijk van uit dat zij die altijd na de veilingen het hoogste woord hebben hoe alle dingen goed zijn gegaan, zand strooien in uw ogen," zei de president. Hij heeft ervaren in deze periode dat hij "met een aantal bonafide jongens beter in staat is, in staatsbelang binnen het concept van hun business zaken te doen, dan mensen die dubbele agenda's op nahouden". Volgens het staatshoofd worden de stoelpoten door hen weggezaagd.

"Woensdag wordt weer een veiling gehouden. Gelooft u mij, heel wat vijanden van dit volk zijn niet waar u ze zoekt. Er zijn een paar mensen die niet goed bezig zijn met dit land. Maar het neemt tijd. Een aantal van ons hier weet wat er aan de hand is. Maar wanneer wij geloven waarmee wij bezig zijn, dan gaan ook dezen het onderspit moeten delven. U hebt geen idee. U hebt geen idee waarmee men bezig is en op welk niveau om alleen maar ervoor te zorgen dat deze regering naar huis gaat," stelde Bouterse.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May