Bushouders NVB bereiden acties voor wegens wanbetaling
24 Apr 2016, 11:07
foto
Het Nationaal Vervoersbedrijf heeft een achterstand in betaling sinds oktober vorig jaar.


De Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) heeft het Nationaal Vervoers Bedrijf (NVB) een ultimatum gesteld dat maandag 00.00 uur afloopt. De bushouders die diensten verlenen aan het NVB zijn vanaf oktober vorig jaar niet uitbetaald.

OBS-voorzitter Kenneth Themen zegt aan Starnieuws dat er nog geen concrete afspraak is met minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) over de uitbetaling. Er was wel telefonisch contact. "Wij willen niet alleen praten, er moet een oplossing komen. Vanaf dinsdag zullen de bushouders in actie gaan," deelt Themen mee. Hij hoopt dat uiterlijk maandag een oplossing komt in de contractueel vastgelegde betalingen.

De buseigenaren ondervinden veel schade. Kleine ondernemers worden zwaar getroffen, terwijl de president juist de mening is toegedaan dat zij een belangrijke plaats innemen. De algemene ledenvergadering heeft unaniem gesteld dat de achterstanden binnen twee maanden moeten zijn ingelopen. Themen zegt dat er geen genoegen genomen zal worden met vage beloften. Er worden actiemodellen voorbereid indien er geen bevredigende oplossing komt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May