Raadsman Kanhai eist vrijspraak in accu-diefstalzaak
22 Apr 2016, 13:14
foto


Marciano M., Guillermo S., Jurgen A., Soerindra T. en Bhiem S. staan terecht voor deelname aan een criminele organisatie en diefstal door braak. De mannen hebben op verschillende tijdstippen ingebroken bij een telecombedrijf in het district Commewijne. Zij hadden een groot aantal accu’s gestolen die bij een mast waren geplaatst. Drie zijn aangehouden en twee van hen zijn voorlopig in vrijheid gesteld. Raadsman Irvin Kanhai die de verdachte Bhiem S. bijstaat, merkte op dat zijn cliënt vrijgesproken moet worden van de tenlastelegging.

Kanhai voerde aan dat alle medeverdachten ‘ in koor’ hebben aangegeven dat Bhiem S. niets van de diefstal afwist. Hij heeft slechts de accu’s vervoerd in zijn voertuig. Hij was niet op de hoogte van het gepleegde feit. Verder heeft de verdachte steeds aangegeven dat hij onschuldig is. Hem wordt gekwalificeerde heling verweten. De raadsman vroeg zich af hoe er sprake kan zijn van gekwalificeerde heling, terwijl de verdachte van niets afwist. Bij heling weet een verdachte dat het spul van diefstal afkomstig is. In dit geval was daar geen sprake van. De raadsman vroeg rechter Sieglien Wijnhard om de verdachte vrij te spreken.

De raadslieden Raoul Lobo, John Bouterse en Ansar Guman staan de overige verdachten bij. De schade is beperkt gebleven, omdat de accu’s zijn teruggegeven aan het telecombedrijf. Deze zaak wordt op 5 mei voortgezet.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May