BvL-bestuur bereikt 2e 'principe-overeenkomst'
21 Apr 2016, 02:02
foto


Het onderhandelingsteam van de Bond van Leraren (BvL), onder leiding van Wilgo Valies, en de regeringscommissie hebben grote vooruitgang geboekt om een oplossing te vinden. De knelpunten, waaronder de herwaardering van de leerkrachten, zijn besproken met de regeringscommissie onder leiding van raadsadviseur Jules Wijdenbosch. De BvL zal de 'tweede principe-overeenkomst' die woensdagavond bereikt is, vandaag voorleggen aan zijn leden.

De algemene ledenvergadering had enorm veel moeite met het resultaat waarmee het bestuur van de BvL akkoord was gegaan. Er werden maandag op diverse punten kanttekeningen geplaatst, waarover er geen mededelingen zijn gedaan. Het bestuur is opnieuw naar de onderhandelingstafel gestuurd.

Starnieuws verneemt dat er een 'constructieve oplossing' is gevonden. Wanneer de leden akkoord gaan met het nieuwe resultaat, zal de staking die sinds vorige week woensdag is begonnen, vandaag opgeheven kunnen worden. Het onderwijsproces kan vrijdag worden hervat indien de ledenvergadering eens is met de uitkomst van de onderhandelingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May