Verdachte beweert misbruikt te zijn door politie
19 Apr 2016, 20:57
foto


Nacimento S. bleef er op de rechtszitting van maandag bij, dat hij nooit iemand heeft beroofd. Hij verklaarde evenals zijn comparant, dat de politie hem onder druk had gezet om verklaringen af te leggen. In eerste instantie was hij informant van de politie. Hem worden vijf berovingen ten laste gelegd. De verdachte vindt dat hij misbruikt is door de politie. De politie heeft hem als verdachte aangemerkt, terwijl hij informant was.

De berovingen zou de verdachte in de periode van 5 maart tot en met 17 juni van het afgelopen jaar in Brokopondo gepleegd hebben. Bij de politie had hij informatie over de medeverdachten doorgespeeld. Bij nader onderzoek bleek dat hij ook in de boot zat waar de wapens aangetroffen waren. De comparanten verklaarden dat die wapens aan deze verdachte toebehoorden. Nacimento S. beweerde dat hij niets van die wapens afwist. Bij de politie had hij verklaard dat die wapens van hem waren.

Ook werd een mobiele telefoon bij hem aangetroffen die positief was herkend door een benadeelde. Dit toestel was bij een beroving buitgemaakt. De verdachte beweerde dat hij zijn mobiele telefoon met iemand had geruild en dat hij nooit geweten had dat het toestel van diefstal afkomstig was. Nacimento S. wordt door raadsman Benito Pick bijgestaan. Op 20 juni zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May