Archiefstukken Nationaal Archief weer toegankelijk
14 Apr 2016, 23:24
foto
Het Nationaal Archief Suriname (Archieffoto)


De liftinstallatie van het Nationaal Archief Suriname (NAS) is gerepareerd. Bezoekers kunnen er weer normaal terecht voor het doen van onderzoek. Door de defecte lift konden enige tijd geen archiefstukken gelicht worden. Nu is dat weer mogelijk. Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) bekijkt ook andere mogelijkheden om de dienstverlening bij het NAS te verbeteren.

Biza wil onder meer gekwalificeerde medewerkers voor de studiezaal aantrekken, zodat deze op de dinsdagmiddag en op de zaterdag ook bezocht kan worden. Enkele medewerkers van het Nationaal Archief hebben de dienst verlaten voor een andere betrekking binnen de overheid of binnen de particuliere sector, om de betere waardering aldaar, zegt de voorlichting van Biza. De leiding van het Nationaal Archief en Biza zoeken naar een oplossing voor dit probleem.

De openingstijden van de studiezaal zijn van maandag tot vrijdag van 7.30 - 14.30uur en elke 2e en 4e week van de maand op de dinsdagmiddag van 15.00- 20.00 en zaterdag van 7.30- 13.00uur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May