Bouterse: Alternatief mag wachten tot 2020
14 Apr 2016, 03:52
foto


President Desi Bouterse stelt dat oppositiepartijen die zich als alternatief aandienen, rustig mogen wachten tot 2020. Het volk heeft bij de laatste verkiezingen gekozen voor de Nationale Democratische Partij (NDP), die daarna een coalitie gevormd heeft. "Het Surinaamse volk heeft in deze periode Desiré Bouterse een tweede termijn gegund om Suriname te loodsen binnen het zwaar weer," zei de president op een persconferentie woensdag. Hij bracht in herinnering dat hij vóór de verkiezingen gewag had gemaakt van de precaire situatie van het land.

Na de verkiezingen zijn gelijk alle sociaal-maatschappelijke groepen breed geconsulteerd om Surinamers ervan te overtuigen dat het land geen gemakkelijke periode tegemoet gaat, stelde Bouterse. Er is een gemeenschappelijke opdracht. Het gaat niet om wie de verkiezingen gewonnen heeft of verloren heeft, zei de president. Daarom is iedereen erbij betrokken, omdat Suriname als onderdeel van de wereldgemeenschap er niet aan kan ontkomen om in een zware financieel-economische crisis te geraken.

Bouterse zei dat het volk hem in de driver's seat heeft geplaatst, "wij zullen er gezamenlijk als volk uit komen". Hij vindt het jammer dat er groeperingen zijn in de gemeenschap die een beeld willen geven dat het aan de regering ligt. Daarom moet de regering omver worden geworpen. Bouterse zei dat deze groeperingen hun best mogen doen en als het volk wil, kunnen zij die stoel in 2020 overnemen. Nu wordt iedereen gevraagd om Suriname samen te redden en te behoeden. "Maar mensen hebben haast. Sommigen presenteren zich nu al als alternatief." Bouterse zei dat het goed is dat er af en toe grappen worden gemaakt, "want dan kun je je ontspannen, want het is ook bijzonder zwaar voor de president". Hij vindt het erg dat er acties worden ondernomen, waarbij ook kinderen er de dupe van worden, terwijl het niet nodig is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May