MinOWC roept op om naar school te gaan; BvL staakt
13 Apr 2016, 00:45
foto
Minister Robert Peneux


Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), wijst er op dat de scholen voor Voorgezet Onderwijs op Seniorenniveau (VOS) vandaag de deuren weer openen. "Alle VOS-directeuren en leerkrachten dienen zich op hun desbetreffende school aan te melden volgens lesrooster. De leerlingen dienen zich gewoon op hun desbetreffende school aan te melden voor het volgen van lessen", zegt de departementsleiding in een persbericht.

De Bond van Leraren (BvL) heeft tijdens een algemene ledenvergadering dinsdag het besluit genomen om in staking te gaan. De leraren vinden dat de regering ondanks afspraken, niks gedaan heeft om hun positie te herwaarderen. Zij vinden dat er ook onvoldoende wordt geïnvesteerd in het onderwijs. De BvL roept de ouders op om hun kinderen thuis te houden.

De regering van Suriname heeft op maandag een gesprek gehad met Ravaksur en FOLS, waarbij de voorzitter van de BvL zonder bericht heeft laten afweten, zegt de bewindsman. Tijdens die vergadering heeft de regering uitvoerig aangetoond dat door de invoering van een aantal belastingmaatregelen het te besteden loon van alle landsdienaren inclusief alle onderwijsgevenden, wordt verhoogd. Dialoog moet leiden tot oplossingsmodellen. Het bevreemdt de regering ten zeerste dat de BvL acties aankondigt en het pad van dialoog vermijdt met het ministerie.

"Onderwijsgevenden jullie kennen jullie verantwoordelijkheid zoals de regering haar verantwoordelijkheid kent. De toekomst van onze jeugd ligt in uw handen en u zult er alles aan doen om de toekomst te kunnen garanderen," stelt de minister.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May