C-47 gekant tegen vergunning voor algemene steiger
13 Apr 2016, 06:27
foto
De haven van Suriname. (Foto: NV Havenbeheer)


Vakbondsleider Robby Berenstein, voorzitter C-47, is niet van plan te accepteren dat de regering een particulier bedrijf vergunning verleent een algemene steiger te exploiteren aan de Surinamerivier. Hij ondersteunt de Bond van Personeel in dienst van NV Havenbeheer Suriname (BPHB). Deze bond onder leiding van Raymond Ford is aangesloten bij C-47. "Er is hier duidelijk sprake van vriendjespolitiek," zegt Berenstein. Het algemeen belang wordt volgens hem ernstig geschaad.

De BPHB heeft een brief geschreven naar minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Volgens Ford komen het belang en de continuïteit van NV Havenbeheer ernstig in gedrang als de vergunning wordt verleend. Benadrukt wordt dat de concurrentie oneigenlijk zal zijn, omdat de bedrijfslasten sterk verschillen.

De bond wijst er op dat de afgelopen tien jaren enorme investeringen zijn gepleegd. De gemaakte schulden worden nog steeds afgelost. Aan de minister is gevraagd om zijn invloed aan te wenden om de verlening van de vergunning tot exploitatie van een algemene steiger, stop te zetten. Volgens de Scheepvaartwet worden steigers aangewezen door de president van Suriname.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May