HI/CCC-training voor capaciteitsopbouw op komst
13 Apr 2016, 04:54
foto


Belanghebbenden uit de publieke en private sector, particulieren, beroepsorganisaties en toezichthoudende organisaties, zullen meedoen aan de training over mededingingsrecht en beleid. De cursus wordt door het ministerie van Handel en Industrie (HI) en de Caricom Competition Commission (CCC), in samenwerking met de Cariforum (Caricom en Dominicaanse Republiek) en de Europese Unie (EU), georganiseerd.

Consumentenorganisaties, academici en de media zullen ook participeren. Deze training moet leiden tot het opbouwen van institutionele capaciteit in Suriname in het kader van de implementatie van de CARIFORUM-EU Economic Partnership Agreement (EPA), zegt de HI-voorlichting. Het gaat om een deel van het 10de Europese Ontwikkelings Fonds (EDF) project, voor capaciteitsopbouw binnen Cariforum, ter ondersteuning van de uitvoering van de aangegane verplichtingen krachtens de overeenkomst Cariforum-EU.

Het ministerie van HI heeft de verantwoordelijkheid eerlijke mededinging/concurrentie te bevorderen en te onderhouden, alsook elke beperking en restrictie op het gebied van oneerlijke concurrentie te verbieden. De CCC heeft een vergelijkbare verantwoordelijkheid op grond van Hoofdstuk 8 van het Herziene Verdrag van Chaguaramas (RTC) voor de concurrentie binnen de CARICOM Single Market en Economy (CSME), licht de voorlichting van HI toe.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May