Politie bevestigt dat lijk van crimineel is
12 Apr 2016, 18:46
foto


De door politiekogels omgekomen Rayen Pinas (35) is volgens de afdeling Public Relations een crimineel. Zijn lijk werd aangetroffen met drie boeien (tapu’s). De politie van Latour kreeg in de vroege ochtend maandag een melding dat criminelen bezig waren met een woninginbraak. Bij aankomst op het adres bleek dat twee mannen een inbraak pleegden in een woning. De bewoners van dat pand waren niet thuis. Buurtbewoners die doorhadden dat er werd ingebroken in de woning riepen om hulp. Een buurman die politieman is, reageerde op hun hulpgeroep.

Hij sommeerde de verdachten zich over te geven, maar de inbrekers gingen op de vlucht. De wetsdienaar loste toen een waarschuwingsschot, die hen ook niet tot andere gedachten bracht. Hij was genoodzaakt gericht te schieten. De twee verdachten hebben niet de kans gekregen spullen weg te nemen. Nadat de buurt was uitgekamd door de wetsdienaren en geen sporen van de verdachten werden aangetroffen, verlieten zij de plek. De politie van Latour kreeg in de middaguren via de Centrale Meldkamer melding dat er een lijk van een manspersoon is aangetroffen in een bosschage in dezelfde straat van het misdrijf.

Pinas had twee truien, een jeansbroek en had handschoenen aan. Het is de politie bekend dat de daders zich kleden in twee bovenkleding om na het plegen van het strafbare feit anders gekleed te gaan om hun vlucht te vergemakkelijken. In één van de broekzakken is er een hoeveelheid marihuana gevonden en een kleine fles met een bedwelmende geur. Verder werden er ook drie ronde ijzeren armbanden die gewikkeld waren in rode katoenstof op het lijk aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat het in deze gaat om de zogenoemde boeien of tapu’s die als bescherming moesten dienen bij het plegen van criminele handelingen.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat Pinas in de vroege ochtend met een kompaan betrokken moet zijn geweest bij de inbraak. Zij werden gestoord door het hulp geroep van buurtbewoners en gingen op de vlucht. Pinas moet zijn geraakt door een schot uit het dienstwapen van de politieman. De verdachte moet tijdens zijn vlucht enkele meters verder in het bosschage zijn neergezegen.

Het lijk is na afstemming met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. De tweede crimineel is nog voortvluchtig.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May