Wilson: Award Kaloti zal positief inwerken op Suriname
10 Apr 2016, 06:24
foto
Goudblokken geproduceerd door Kaloti.


Kaloti Precious Metals is in de Verenigde Arabische Emiraten uitgeroepen tot Bullion Dealer of The Year 2016. De winst wordt ervaren als erkenning voor het werk internationaal en de grote rol die het bedrijf vervult bij het verwezenlijken van het doel dat Dubai voor ogen heeft; het goudhandelscentrum van de wereld worden. Winston Wilson, vertegenwoordiger van Kaloti in Suriname, merkt op dat dit alleen maar positief zal inwerken op Suriname.

Kaloti Precious Metals heeft bedrijven in zes landen die betrokken zijn in al de productieprocessen van edelmetalen. In Zuid-Amerika wordt de multinational uit Dubai, vertegenwoordigd door Chili en Suriname. Kaloti heeft de grootste en eerste ‘groene’ goudraffinaderij ter wereld neergezet. De Surinaamse goudfabriek is de tweede ‘groene’ deelt Wilson mee. “We werken dus ook met het nieuw concept en de nieuwe technieken,” geeft Wilson aan. “Dit betekent dat we een partner hebben, waarbij we gebruik kunnen maken van ‘top of the line’ kennis en netwerken.”

De organisator van de competitie, Bullion Directory, reikt normaal de Bullion Dealer of the Year Award uit aan de beste goudbedrijven in de Verenigde Staten, United Kingdom, Canada en Australië. Dit keer is de categorie Verenigde Arabische Emiraten toegevoegd vanwege de toenemende dominantie van Dubai bij de handel in edelmetalen in de regio. De besten van elk land zijn samen door ruim 22.000 stemmen bepaald. In de andere landen zijn de winnaars middels spannende verkiezingen bepaald. In de Verenigde Arabische Emiraten heeft Kaloti zijn dominantie bewezen: met 38 procent van de ruim 6000 stemmen uit die regio, is het familiebedrijf uitgeroepen tot de beste handelaar in fijn goud.

Dubai, ook wel genoemd de City of Gold, is keihard bezig het goudhandelscentrum van de wereld te worden, benadrukt Wilson. Suriname zit in een goede positie om mee te liften, merkt hij op. “Als land, als organisatie kunnen we daar heel erg op meeliften. We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden, want je partner is de beste van de klas, die kan je het best leren.” De wereldproductie van goudverwerking is iets meer dan 3000 ton per jaar. Kaloti verwerkt momenteel 400 ton, licht Wilson toe. De nieuwe fabriek in Dubai heeft een capaciteit van 1200 ton. In Suriname verwerkt Kaloti tussen de 15 en 20 ton van het goud dat geëxporteerd word. Dat goud komt grotendeels uit de klein mijnbouw.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May