Opvoering Koningin van Paramaribo voor schooljeugd
11 Apr 2016, 04:55
foto
Marina Sandra Pinas vertolkt de rol van Maxi Linder.


Het theaterstuk De Koningin van Paramaribo, wordt op 11, 12 en 14 april speciaal voor studenten en belangstellenden opgevoerd in Cultureel Centrum Suriname (CCS). Op veel scholen staat deze bestseller op de literatuurlijst. Daarom hebben de deelnemende scholen een werkopdracht hieraan verbonden.

Wilhelmina Rijburg, is beter bekend als Maxi Linder. Om de jeugd ervan bewust te maken zich seksueel weerbaar op te stellen, heeft Clark Accord, onderzoek verricht naar het leven van Maxi Linder, een bijzondere vrouw, de grootste prostituee aller tijden, die zich inzette om armen te helpen en studenten die verder wilde studeren, financieel te ondersteunen.

De actrice Marina Sandra Pinas, zal de rol van Maxi Linder vertolken. In de monoloog, een gevallen vrouw bestaat niet, herleeft Maxi Linder weer. Vol vuur en vlam vertelt zij over haar verkrachting, haar verdriet, haar werk, haar grote liefde en haar eenzaamheid. Neerlandicus Jerry Dewnarain zal in het kort vertellen over de schrijver, die op 11 mei 5 jaar is overleden. Ook zal hij in het kort een toelichting geven over het theaterstuk. Muriel Maas, van het ministerie van Sport en Jeugdzaken, belast met seksuele voorlichting, zal ingaan op het onderwerp Seksuele weerbaarheid en men kan vragen hierover aan haar stellen.

Clark Accord Foundation is na de dood van de schrijver opgericht om zijn literaire nalatenschap levendig te houden. De uitvoering van dit theaterstuk is in handen van Hot Shot Events.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May