Nog drie verdachten aangehouden in kwestie Dowling
09 Apr 2016, 16:48
foto


Wasim A. (20), Stephan J. (15) en Kimi S. (18) zijn aangehouden in de zaak waarbij de 20-jarige Kiran Dowling op een perceel te Calcutta, Saramacca is doodgeschoten. Landbouwer Choenielall R. heeft Dowling op 26 maart op zijn perceel met zijn jachtgeweer neergeschoten.

Stephan en Kimi hebben zich op dinsdag 5 april aangemeld op de afdeling Kapitale Delicten. Ze hebben verklaard dat ze samen met Dowling naar een pand aan de Pindaweg zijn geweest om een houten woning op het erf af te branden. Het vuur hadden zij al aangestoken, maar is deze op onverklaarbare manier gedoofd. De twee hebben gezegd dat zij terpentine en gasoline hadden meegenomen naar het pand, waarbij zij de buitenmuren van de woning besprenkelden met de brandbare stoffen. Ze hebben vervolgens het vuur aangestoken.

De derde verdachte Wasim ontkent iets af te weten van de brandstichting. Volgens hem was hij op het adres om er kippen en doksen te stelen. De drie verdachten hebben verklaard dat zij met zijn vieren de plek hebben aangedaan om de daad te plegen. De landbouwer die hoorde dat er dieven op zijn perceel waren, toog er naar toe. Wasim, Stephan en Kimi konden zich uit de voeten maken, maar Dowling werd geraakt door een schot uit het jachtgeweer van de landbouwer.

Landbouwer Choenielall is eerder al aangehouden. De politie heeft de drie verdachten die zich hebben aangemeld, nu ook achter de tralies geplaatst.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May