Politieman hoort milde straf tegen zich eisen
08 Apr 2016, 10:57
foto


Ricardo M. hoorde een celstraf van zes weken, waarvan drie voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar door officier van justitie Carla Bruining tegen zich eisen. De man heeft misbruik gemaakt van zijn gezag en ambt. Op 23 februari hield hij een verkeersactie met andere collega’s en zou een bedrag van SRD 500 genomen hebben voor zichzelf tijdens de verkeersactie.

Bij de controle kwam een collega met een vervallen verzekeringsbewijs. Ricardo M. had de leiding bij de verkeersactie aan de Tourtonnelaan. Hij zei dat de mensen een boete moeten betalen, anders zouden zij zelf opgesloten kunnen worden. Het koppel vertelde aan hem dat het voertuig een huurauto was en dat de verhuurder het bewijs zou brengen. Maar, de verdachte had haast en werd onvriendelijk. Hij wilde de sleepwagen inschakelen, omdat het verkeer belemmerd werd. Uiteindelijk vroeg het koppel hoe zij op een vriendelijke wijze de zaak konden afhandelen, omdat hun vader die oud is, in het voertuig zat. De oude man was ziek.

Ricardo M. zei dat ze SRD 500 in de kopie van het proces-verbaal moesten zetten en aan hem moesten geven. Daarna moesten zij snel wegrijden. Drie dagen later schreef het echtpaar een brief naar ITZ en het onderzoek werd gestart. De verdachte belde naar twee andere collega’s en hield hen voor dat zij moesten ontkennen dat er op die bewuste dag een verkeersactie gehouden was door hen. In eerste instantie hadden de twee collega’s ontkend, maar kwamen later terug op hun verklaringen.

De verdachte beweerde dat de collega’s liegen en dat hij nooit smeergelden heeft aangenomen. Het zou volgens hem best mogelijk zijn dat de mensen het geld daarin gestopt hadden, maar hij heeft het niet opgemerkt en gooide dat weg. Op 5 mei zal er pleidooi door raadsman Marica gehouden worden in deze zaak.

Wanita Ramnath

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May