RGB reikt 600 grondbeschikkingen uit te Smalkalden
07 Apr 2016, 20:06
foto
Minister Steven Relyveld bij het overhandigen van een grondbeschikking. (Foto: BIC-Para)


Een grote groep Surinamers, voornamelijk jongeren die pas afgestudeerd zijn, ambtenaren van verschillende disciplines en werkenden met een vast inkomen, hebben woensdag een toewijzingsbeschikking ontvangen van een bouwkavel te Smalkalden in het district Para. Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer (RGB) was aanwezig bij het verstrekken van de 600 beschikkingen.

Relyveld gaf aan dat de grond, 90 hectaren groot, in januari 2014 door de overheid is gekocht van een particulier. Er is al een contract gesloten met een ondernemer voor het verharden van de geprojecteerde wegen in het gebied. Op een deel van de bouwgrond zullen 150 woningen, vervaardigd uit de productielijn van de woningbouwfabriek Broad Homes, worden opgezet, zegt Relyveld.

Degenen die in aanmerking wilden komen voor een kavel, moesten vorig jaar een bewijs van het Management Instituut Glis overleggen, waaruit blijkt dat zij niet in het bezit waren van domeingrond. Het landschap is reeds open gestoten, verkaveld en ontsloten. Binnen korte termijn worden ook nieuwe nutsvoorzieningen aangelegd, meldt het Burger Informatiecentrum (BIC) Para.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May