Politiebericht over doodkappen man aan de Waaldijkstraat
06 Apr 2016, 14:27
foto


Een man, van wie de identiteit nog niet bekend is, is in de vroege ochtend na te zijn gekapt door een andere man ter plaatse komen te overlijden. De politie van Bureau Nieuwe Haven kreeg via de Centrale Meldkamer melding van een beroving te Nyun Combe, waarbij criminelen een man hadden beroofd van SRD 3000 en de contactsleutel van zijn voertuig. Verder werd doorgespeeld dat de benadeelde de rovers achterna zat met een scherp voorwerp. Kort daarna kreeg de Meldkamer weer een melding van een kappartij aan de Waaldijkstraat.

Bij aankomst aan de Waaldijkstraat werd voor een gebouw het lichaam van een man badend in bloed aangetroffen met kapverwondingen. De rechterhand is verminkt. De verdachte had volgens omstanders de plek reeds verlaten. De arts en de ambulance werden ingeschakeld. Voor de komst van de ambulance kwam de manspersoon te overlijden. De ingeschakelde arts stelde de dood vast, meldt de afdeling Public Relations van de politie.

De politie deed Nyun Combe aan alwaar volgens informatie de verdachte zich bevond. De 51-jarige Nohar W. is ter plaatse aangetroffen. Hij verklaarde kort te voren te zijn beroofd door twee mannen. Nohar die een glaasje op had, besloot even bij te komen door in zijn voertuig achterover te liggen. Hij viel in slaap en de mannen hebben zodoende het geld, zijn mobiele telefoontoestel en de contactsleutel van de auto uit zijn broekzak weggenomen. Hij werd wakker door de handeling en zette hij de achtervolging in met medeneming van een houwer. Hij werd bijgestaan door een bij hem onbekende bestuurder in een ander voertuig.

Hij zag, volgens zijn verklaring, de rovers die te voet waren op de hoek van de Drambrandersgracht en de Waaldijkstraat. Hij stapte uit het voertuig en rende achter hen aan. Eén hunner werd door hem ingehaald en bracht hij de vermoedelijke rover kapverwondingen toe aan het lichaam. De andere man is volgens Nohar weggerend.

De goederen die door de verdachte zijn aangegeven als te zijn gestolen, zijn niet teruggevonden op het lijk. De houwer is in beslag genomen. De zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die de juiste toedracht zal onderzoeken. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Nohar W. ingesloten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May