Bee: Volk kan geen nieuwe stroomverhoging betalen
04 Apr 2016, 23:06
foto
Assembleelid Marinus Bee maandag in De Nationale Assemblee. (Foto: René Gompers)


Assembleelid Marinus Bee (ABOP) stelde maandag in De Nationale Assemblee aan minister Gillmore Hoefdraad van Financiën vragen over verhogingen van elektriciteitstarieven. Hij heeft begrepen dat dit een van de eisen is van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) met wie de regering in onderhandeling is over een aanpassingsprogramma.

Bee zegt ook gehoord te hebben dat de Energie Bedrijven Suriname (EBS) de powerplant van Staatsolie gaat overnemen voor 120 miljoen. Hoefdraad zei dat het lijkt alsof het Assembleelid aanzat bij de technische discussies die gevoerd zijn over de stroomtarieven. Hier zat ook minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen bij. Hoefdraad deelde mee dat afgelopen weekend zware discussies zijn gevoerd. Het gaat om technische zaken, waar geen besluiten over zijn genomen. De gesprekken tussen IMF en technici van EBS zijn maandag verder gevoerd.

Hoefdraad haalde aan dat verschillende opties bekeken zijn over de energietarieven. Er moeten nog voorstellen worden gedaan aan de president en daarna zullen ze besproken worden in de Raad van Ministers. Bee haalde aan dat het volk geen verhoogde tarieven zal kunnen betalen. In De Nationale Assemblee is eerder gevraagd om de tweede verhoging aan te houden. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons merkte op dat grootverbruikers zullen moeten betalen, niet de arme mensen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May