Guyana 57e lid van de Islamitische Bank
04 Apr 2016, 02:34
foto


Buurland Guyana is nu lid van de Islamic Development Bank (IsDB). Het land is in 1998 toegetreden tot de Organisatie van de Islamitische Samenwerking (OIC). Het lidmaatschap van de OIC is een voorwaarde voor toetreding tot de IsDB. Suriname is in 1976 lid geworden van de OIC en in 1997 toegetreden tot de IsDB.

Tijdens de 41ste jaarlijkse bijeenkomst van de IsDB op 15 mei in Jakarta, zal de Guyanese minister van Financiën, Winston Jordan, de officiële openbare aankondiging doen van het lidmaatschap. Jordan zal ook de titel van gouverneur van de IsDB dragen en moet er een plaatsvervangende gouverneur worden benoemd voor de grote jaarlijkse bijeenkomst in Jakarta. De bewindsman heeft niet bekendgemaakt wie deze functies zal invullen.

Diplomaten dringen er bij Guyana op aan om zijn nieuwe ambassadeur in Koeweit ook te belasten met de OIC. Volgens een persbericht van het ministerie van Financiën in Georgetown, geeft het lidmaatschap Guyana toegang tot concessionele middelen, subsidies en renteloze leningen.

De IsDB is in december 1973 opgericht en heeft haar deuren voor het bedrijfsleven officieel op 20 oktober 1975 geopend. Het hoofdkantoor is in Saudi-Arabië. Er zijn ook regionale kantoren in Kazachstan, Senegal, Maleisië en Marokko. Als Suriname en Guyana hun activiteiten met de IsDB serieus nemen, zal de bank een filiaal openen in Paramaribo.

De verwachting is dat Jordan later deze maand naar Suriname komt wanneer hij als gastheer optreedt voor een bijeenkomst van centrale banken en monetaire autoriteiten van de OIC-landen.

Sinds de IsDB in 1971 economische ontwikkelingen in verschillende delen van de wereld bevorderd, heeft zij al een bedrag van US$ 235 miljard geïnvesteerd. 60% hiervan is gegaan naar investeringen in de publieke en private sector, waaronder infrastructuur voor energie, vervoer, communicatie en ondersteuning van sociale diensten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May