Afkoopregeling cao-werknemers deze maand
04 Apr 2016, 00:01
foto


Na lang onderhandelen en het inschakelen van de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname, is uiteindelijk een overeenkomst bereikt tussen de bond bij Suralco en de leiding van het bedrijf. Ongeveer 250 werknemers die een collectieve arbeidsovereenkomst hadden met de Suralco zitten vanaf januari thuis, met behoud van hun loon. Nu is er een overeenkomst bereikt om de mensen af te vloeien.

Starnieuws verneemt dat de werknemers gemiddeld een jaar salaris zullen ontvangen. Het bestuur van de Paranam Werknemers Bond (PWB), onder leiding van Frank Playfair heeft de leden zondag ingelicht over het resultaat. Er is een betere overeenkomst bereikt door de bond dan de individuele afkoopregeling die een deel van de mensen eerder overeengekomen was met Suralco.

Alle cao-personeel zal ingaande april dit jaar worden afgevloeid. De mensen krijgen individueel in een schrijven te horen hoe de afkoopregeling eruit ziet. Afhankelijk van onder andere het aantal dienstjaren verschilt de afkoopsom per werknemer. De brief en formulieren kunnen vanaf dinsdag tot en met donderdag worden afgehaald in het Hoekhuis aan de Waterkant. De financiële uitkering zal rond 27 april worden uitbetaald, nadat aan alle administratieve formaliteiten is voldaan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May