Surinaamse kunstenaars exposeren op Curaçao
02 Apr 2016, 10:18
foto
Werken van de drie kunstenaars op de uitnodigingskaart.


Sri Irodikromo en Soeki Irodikromo, partnerkunstenaars van Readytex Art Gallery houden samen met Kim Sontosoemarto een expositie bij Gallery Alma Blou op Curaçao. De expositie die op 7 april wordt geopend, heeft als titel tri murni (de zuivere drie).

Het idee voor de expositie ontstond tijdens een bezoek van de kunstenaars vorig jaar aan Gallery Alma Blou toen zij -samen met andere Surinaamse kunstenaars- participeerden in het Plein Air Festival te Curaçao. Deze drie ervaren Surinaamse kunstenaars, elk met hun eigen typische stijl, zorgen volgens Readytex Art Gallery er ongetwijfeld voor dat tri murni een expositie wordt waarvan het Curaçaose publiek volop zal genieten. Zij zijn geen van allen onbekend bij het Curaçaose kunstpubliek. In 2015, ten tijde van het Plein Air Festival, was er werk van hen te zien bij Landhuis Bloemhof en Sri Irodikromo exposeerde in 2011 ook al in Gallery Alma Blou, toen samen met de beeldhouwster Hortence Brouwn. George Struikelblok exposeerde eerder eveneens in Gallery Alma Blou.

Sri Irodikromo toont op de expositie een serie kleurrijke mixed media schilderijen waarin zij voornamelijk vrouwengezichten verwerkt. Zij omringt deze met abstracte figuren en traditionele symbolen uit de Surinaamse cultuur. De kunstenares gebruikt verder gekleurd garen in haar werk als decoratie, maar zoals zij dat vaker doet, ook om aparte stukken canvas aan elkaar vast te rijgen.

Soeki Irodikromo participeert met een serie schilderijen in acrylverf waarin hij de gevarieerde Surinaamse cultuur uitbundig verbeeldt. Soeki combineert zijn bekende abstracte stijl met figuratie en creëert zo levendige composities die de schoonheid en de dynamiek van de Surinaamse cultuuruitingen prachtig weergeven.

Kim Sontosoemarto completeert het geheel met een serie raku gestookte keramiek werkstukken die met hun sierlijke, stijlvolle vormgeving en rustiger kleurenpalet, een prachtig contrast vormen tegen het kleurrijke werk van haar collega-kunstenaars.

De expositie ‘tri murni’ is te bezoeken in Gallery Alma Blou in Landhuis Habaai t/m 23 april 2016.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May