Zes medailles voor Suriname tijdens Carifta Schaken
29 Mar 2016, 21:15
foto
Anviti Adhin, Imaan Kalidjo en Catherine Kaslan hebben deelgenomen aan de Carifta Schaakkampioenschappen. (Foto: SSB)


Het schaakteam van Suriname heeft goed gepresteerd tijdens de Carifta Spelen. Anviti Adhin heeft in de U-18 female de zilveren plak binnengesleept en in de U-20 female de bronzen plak. In totaal heeft de schaakdelegatie zes medailles behaald, waaronder twee goud, twee zilver en twee brons.

Catherine Kaslan heeft drie medailles behaald. In de U-14 en U-16 klasse heeft ze het klaargespeeld de gouden plak te winnen. In de U-14 voor jongens en meisjes, heeft ze zilver gehaald. Kaslan is ook in de race voor het landskampioenschap dat vrijdag wordt afgesloten.

Imaan Kalidjo, is net als Kaslan tijdens de landskampioenschappen afgereisd naar de Virgin Islands. Hij heeft zilver gewonnen. Deze drie schakers trainen wekelijks via de Schaakacademie van de Surinaamse Schaakbond. Delegatieleider van het team en tevens voorzitter van de bond, Frank Lo Kim Lin is tevreden met het resultaat van de schakers.

Behalve Suriname hebben ook de Virgin Islands, Trinidad en Tobago, Jamaica, Aruba, Barbados en de Bahama’s deelgenomen aan de Carifta Schaakkampioenschappen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May