Paus Francis leidt Pasen in met boodschap van hoop
27 Mar 2016, 08:18
foto
Paus Francis spreekt tijdens de nachtmis in verband met Pasen in de St. Pieters Basiliek. (Foto's: Reuters)


Paus Francis heeft in zijn Paasboodschap hoop gepredikt. Zijn boodschap komt na een grimmige week in Europa. De kerkelijke leider heeft christenen opgeroepen zich niet te laten binden door angst en pessimisme.

Sprekend te midden van strenge beveiliging in het Vaticaan, zegt de paus: “Laten we niet toestaan dat de duisternis en de angst ons afleiden en onze harten overnemen." Zijn boodschap volgt na een veroordeling op Goede Vrijdag van de terroristische aanslagen van Brussel.

Islamitisch geweld zal naar verwachting een prominente thema zijn van zijn traditionele 'Urbi et Orbi' Paasboodschap. Veel pelgrims hebben hun geplande reizen naar Rome geannuleerd in de nasleep van het geweld in Brussel, maar de St Pieters Basiliek in het Vaticaan was vol toen paus Francis gisteravond de mis heeft geleid.
De paus betrad een verduisterde basiliek met slechts een enkele kaars om hem te begeleiden. Toen hij het altaar bereikte, kwamen de schijnwerpers van de basiliek die de opstanding van Jezus Christus symboliseren. “Vandaag is de viering van onze hoop. Het is zo nodig vandaag…”

De langdurige wake dienst omvatte ook een pauselijke doop voor 12 volwassenen afkomstig uit China, Zuid-Korea en andere landen over de hele wereld. Vanochtend leidt de rooms-katholieke wereldleider het Paasmis en zal hij zij jaarlijkse Paaszegen uitspreken.

Hij heeft op Goede Vrijdag de “terroristische daden gepleegd door aanhangers van sommige religies die de naam van God en die de heilige naam gebruiken om hun ongekende geweld te rechtvaardigen” bekritiseerd. Het Vaticaan heeft ondertussen ook 100 slaapzakken verdeeld aan 100 daklozen.

De aanwezigheid van de politie in de straten rond het Vaticaan is dit jaar geïntensiveerd, omdat er meer pelgrims dan gebruikelijk worden verwacht nadat paus Francis een jubileumjaar voor de Katholieke Kerk heeft verklaard, "het Heilig Jaar of Genade".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May