Extra drukte op Spoedpost St. Vincentius Ziekenhuis
26 Mar 2016, 00:24
foto
Een arts bezig met behandeling van een patiënt op de Spoedpost, vrijdagavond. (Foto: SVZ)


In de avonduren was het op de Spoedpost van het St. Vincentius Ziekenhuis aanmerkelijk drukker dan normaal. Tot 23.00 uur werden meer dan vijftig patiënten behandeld. De Spoedpost zal de hele nacht openblijven. Ook traumapatiënten die doorgestuurd worden door Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), worden opgevangen, deelt algemeen directeur van het ziekenhuis, Manodj Hindori, Starnieuws mee.

De Spoedeisende Hulp (SEH) van AZP functioneert vanaf vrijdag 24 uur niet, nadat een bewaker doodgeschoten werd door een patiënt. Hij is medewerker van de Beveiliging- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) en gebruikte zijn dienstwapen. "Wij zijn goed voorbereid op de drukte. Na contact met de directeur van Volksgezondheid en met de directie van AZP vrijdagochtend, is onze Spoedpost direct in hogere staat van paraatheid gebracht," legt Hindori uit.

"Wij gaan vannacht een extra shift draaien. Er zijn twee artsen en verplegend personeel beschikbaar voor de extra dienst van 23.00 uur ‘s avonds tot 7.00 uur ‘s morgens. Om 7.00 uur neemt de ochtenddienst over. Wij vragen alleen drempelkosten aan de patiënten. Er worden onder deze omstandigheden geen kosten voor bijkomende verrichtingen op de Spoedpost gevraagd. Normaliter betaalt de patiënt bij ons voor alle verrichtingen, maar gelet op het wegvallen van de SEH van het AZP willen we de mensen niet belasten met extra kosten.
We derven wel inkomsten, maar dit wordt gedaan voor de continuïteit van de acute zorg naar de patiënten toe," licht de algemeen directeur toe.

Het St. Vincentius Ziekenhuis heeft onder deze trieste omstandigheden op de SEH van AZP gelijk de helpende hand geboden, zegt Hindori. "Wij leven enorm mee met de familie van het slachtoffer van het schietincident en met het aangeslagen SEH personeel van AZP. Wij zetten ons extra in om de patiënten die spoedzorg nodig hebben van dienst te zijn, tot de situatie weer is genormaliseerd in het AZP."
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May