Artsen en verpleegkundigen SEH werken 24 uur niet
25 Mar 2016, 17:10
foto
Deze instellingen dienen te worden aangedaan door mensen die spoedeisende hulp nodig hebben.


Door het dodelijke incident vanmorgen op de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), is de situatie ernstig ontregeld. Algemeen directeur Antoine Brahim zegt aan Starnieuws dat artsen, verpleegkundigen en overig personeel aangeslagen zijn door het gebeurde. De artsen en verpleegkundigen hebben aangegeven dat zij onder deze omstandigheden hun werkzaamheden minimaal 24 uur niet kunnen hervatten.

Brahim merkt op dat het om een dramatisch gebeuren gaat dat te midden van patiënten, in de behandelkamer, een medewerker van Mozart Security is doodgeschoten op de SEH. De dodelijke kogel kwam uit het wapen van een patiënt. Het is begrijpelijk dat iedereen aangeslagen is. "Wij betreuren het dat de SEH-dienstverlening niet optimaal zal zijn, en werken in spoedoverleg met de interne actoren, de raad van commissarissen, vakbond, het Medisch Stafbestuur, alsmede met het ministerie van Volksgezondheid aan een snelle oplossing voor de ontstane problemen," zegt de AZP-directie. Benadrukt wordt dat wapens van welke aard dan ook, niet zijn toegestaan op de SEH.

Het AZP in het algemeen en de SEH condoleren de nabestaanden van de bewaker die in de afgelopen periode een goede bijdrage heeft geleverd aan de bewaking en beveiliging op de SEH. De raad van commissarissen, directie, management en medewerkers van het AZP keuren dit gewelddadig en agressief gedrag, dat ook het leven van medewerkers, patiënten en begeleiders in gevaar brengt, ten zeerste af.

Als gevolg van dit zeer tragisch gebeuren hebben de verpleegkundigen en de artsen aangegeven ernstig aangetast te zijn in hun veiligheidsgevoel, zulks mede tegen de achtergrond van diverse veiligheidsincidenten in de afgelopen twaalf maanden.
De leiding van AZP doet een beroep op de gemeenschap om zo veel als mogelijk gebruik te maken van de diverse wachtdienstregelingen van huisartsen en de afdeling Spoedeisende Hulp van het AZP slechts in het uiterste geval te bezoeken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May