Politiebericht over dodelijke beschieting op SEH
25 Mar 2016, 13:09
foto


De politie Public Relations meldt dat beveiligingsman Ivanildo Daniel (45) omgekomen is tijdens het schietincident bij de Spoedeisende Hulp (SEH). De politie van het ressort Munder kreeg omstreeks tien over half vijf de melding binnen.

Uit het voorlopige onderzoek is komen vast te staan dat de 29-jarige Wiresh R. voor medische behandeling de SEH had aangedaan. De man die vond dat hij te lang moest wachten, ging tekeer tegen het verplegende team. Wiresh R. bevond zich op dat moment samen met zijn vriendin binnen op de SEH. Hij is medewerker van de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS).

Daniel die dienst deed als bewaker van SEH gaf op een gegeven moment door dat begeleiders van patiënten buiten moesten plaatsnemen. Wiresh R. had moeite hiermee en ging tekeer tegen de bewaker. Er ontstond een woordenwisseling tussen de twee mannen.

Wiresh R. bracht Daniel een slag toe op zijn borst en trok daarna zijn legitimatiebewijs te voorschijn om te tonen wie hij is. Daniel gaf Wiresh een stoot en er ontstond een gevecht binnen op de SEH waar patiënten voor behandeling waren.
Tijdens de worsteling moet de BBS’er zijn dienstwapen tevoorschijn hebben gehaald, waarna er een schot afging. Daniel werd in zijn rechterborststreek geraakt door de kogel. Eerste hulp mocht niet baten. Het slachtoffer liet ongeveer een half uur na het incident het leven.

De verdachte is ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het ontzielde lichaam is voor obductie in beslag genomen.
Wiresh R. is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.
Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May