Ex-Suralconiërs hebben interesse in hydroponic-teelt
23 Mar 2016, 17:42
foto
Een groep werknemers die afgevloeid is van Suralco op bezoek bij de Hydroponic Greenhouse Coöperatie Suriname.


Suralco-werknemers, die door de afvloeiing nu werkloos zijn, hebben een bezoek gebracht aan de Hydroponic Greenhouse Coöperatie Suriname. Zij zijn ontvangen door voorzitter, Delano Ponit, voor een rondleiding. De mensen hebben een agro-training gevolgd van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Het hydroponic NFT systeem is opgebouwd uit een netwerk van
pvc-buizen waarin verschillende gewassen geteeld worden. Al gauw kon de groep zich terugvinden in de technische aspecten van dit buizennetwerk en de toepassing van techniek in de agronomie vonden zij zeer interessant. Hun technische skills, discipline en resultaat gericht werken en denken waren enkele zaken die direct herkenbaar waren.

Het concept van de coöperatie om als hobby in je achtertuin te beginnen en geleidelijk te groeien naar volwaardige hydroponic telers, is positief ontvangen daar de investeringen minimaal zijn en zij naar eigen vermogen verder kunnen uitbreiden.
De Hydroponic Greenhouse Coöperatie Suriname hoopt deze groep weer terug te zien voor verder begeleiding bij het beoefenen van de hydroponic teelt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May