Bouva betuigt op IPU-vergadering medeleven met België
22 Mar 2016, 17:39
foto
Vicevoorzitter Melvin Bouva betuigt zijn deelneming over de aanslagen in België.


Volksvertegenwoordigers die deelnemen aan de vergadering van de Interparlementaire Unie (IPU) in Zambia, hebben hun medeleven betuigt aan hun collega's uit België en direct betrokkenen. Vicevoorzitter Melvin Bouva, die de delegatieleider is, heeft tijdens zijn toespraak ook zijn deelneming betuigt namens de Surinaamse delegatie.

Bouva zegt dat er geschokt is gereageerd op de aanslagen die tientallen mensenlevens hebben gekost. Velen zijn ook gewond geraakt bij de aanslagen. Hij benadrukte op het internationale forum dat de gedachten en gebeden op de zinloze aanslag gaan naar de slachtoffers, de nabestaanden en het gehele land.

De vicevoorzitter benadrukte het belang van vrede en veiligheid in de wereld. Bouva merkte op dat de aanslagen in België de vergadering behoorlijk heeft beïnvloed. In De Nationale Assemblee vroeg de NDP-fractieleider André Misiekaba vanmiddag ook de aandacht voor de aanslagen in België. Ook hij betuigde zijn medeleven. Hij haalde aan dat veel Surinamers ook in België wonen. Ook Asiskumar Gajadien wees namens de VHP-fractie de terreuraanslagen af en zei mee te leven met België en de wereld. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zei dat het drama in België wordt gevolgd. Voor zover nagegaan kon worden, zijn Surinamers niet onder de slachtoffers.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May