Weg Scholengemeenschap vernoemd naar Ramdhani
18 Mar 2016, 22:27
foto
De Harold Ramdhaniweg is donderdag onthuld bij de Scholengemeenschap Parwani.


Scholengemeenschap Parwani heeft nu een adres. De straat had tot donderdag nog geen naam. Er is uiteindelijk gekozen voor de naam Harold Ramdhaniweg, vernoemd naar de wijlen president van de Lions Club Parwani.

Minister Robert Peneux is blij met de naamkeuze. “Hij was een onderwijsdeskundige en een Surinamer in hart en nieren. Een deskundige niet alleen in de opzet van scholen, maar ook in juridische fundamenten.” Voor zijn dood vorig jaar was Ramdhani nog betrokken bij de samenstelling van de Wet Basisonderwijs, zegt het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Peneux kwam in 2005 in direct contact met de intussen overleden Ramdhani. De bewindsman was toen de schoolleider van een dependance van het IMEAO 4 in de scholengemeenschap Parwani. De gemeenschap is opgezet door de Lions Club onder leiding van Ramdhani. De minister is blij met de bijdrage die de serviceclub heeft gegeven aan het onderwijs in Suriname. “Ga zo door! We zijn zelf niet in staat alles voor het onderwijs te doen. We moeten dus koesteren als andere organisaties wel willen inkomen met hulp,” zei de bewindsman.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May