Gaming Board begint binnenkort met operationele taken
18 Mar 2016, 14:58
foto
De minister van Justitie en Politie Jennifer van Dijk- Silos, met de leden van de Gaming Board, Dayanand Bandhoe (directeur), de onderdirecteuren Ali Abdoel en Romeo Satkel. (Foto: JusPol)


De Gaming Board, die controle en toezicht op kansspelen in Suriname moet houden, zal binnenkort starten met de operationele werkzaamheden. Dit kwam vandaag aan de orde tijdens de officiële kennismaking tussen minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie (Juspol) en de leiding van de Gaming Board.

De directeur van de Gaming Board, Dayanand Bandhoe, deelde mee dat er al een stappenplan klaar is. De Gaming Board is bij wet in 2009 ingesteld en daarin hebben ook zitting de ministeries van Financiën en Handel en Industrie. De verantwoordelijkheid ligt is bij Juspol. De minister heeft aangegeven dat de relatie tussen haar en de Board goed moet lopen. Dit meldt de afdeling voorlichting van het ministerie.

Van Dijk-Silos gaf aan dat er nagedacht moeten worden over hoe de Board corruptie ongevoelig en integer te maken. Er moet een goede profielschets van het personeel worden gemaakt. De Board moet in de toekomst zelfstandig kunnen opereren. “Jullie zijn de toezichthouder en jullie moeten gaan werken aan het vertrouwen. Jullie hebben een maatschappelijke functie en het is belangrijk dat u de plek inneemt die u bij wet is toegekend”, zei de minister. Het team zal op grond van de wet de ruimte krijgt om te functioneren. Het moet uitgebreid worden en uitgroeien tot een goed functionerende instituut.

Sunday 05 July
Saturday 04 July
Friday 03 July