Zes maanden cel voor verduisteren geld werkgever
17 Mar 2016, 20:54
foto


M.S. is op de rechtszitting van donderdag door rechter Sieglien Wijnhard veroordeeld tot een celstraf van zes maanden, waarvan drie voorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar. De veroordeelde werkte in een autohandelszaak en had geld verduisterd van zijn werkgever.

Officier van justitie, Carla Bruining eiste zes maanden celstraf waarvan twee voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Zij voerde aan dat M.S. het vertrouwen van zijn werkgever heeft geschaad.
De kantonrechter achtte het bewezen dat M.S. geld heeft verduisterd. Uit het onderzoek is niet gebleken dat het om een bedrag van SRD 106.653 gaat, zoals vermeld in de dagvaarding. De werkgever ontdekte eerst dat SRD 12.757 ontbrak. Hij confronteerde de werknemer ermee en die bekende het feit. Hij wilde zijn wagen afstaan aan zijn werkgever om zo het bedrag af te lossen. Later ontdekte de benadeelde dat zijn bedrijf nog meer geld tekort kwam en deed toen aangifte bij de politie.

M.S. verklaarde dat hij niet uitkwam met zijn salaris van SRD 1200 per maand. Hij verduisterde het geld met medewerking van de kassierster. Met het geld heeft hij kledingstukken gekocht. Een deel heeft hij aan zijn woning besteed. De veroordeelde is voor het eerst in aanraking met de politie gekomen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May