Maatregelen regering in belastingsfeer; BvL teleurgesteld
17 Mar 2016, 08:48
foto


De herwaardering van leerkrachten, zoals de Bond van Leraren (BvL) had gevraagd, zal nu niet worden toegekend. President Desi Bouterse heeft aan de BvL, de FOLS en Ravaksur woensdagavond meegedeeld dat er wel andere verlichting komt, zoals in de belastingsfeer. Er komt nu ook geen algemene loonronde.

Starnieuws verneemt dat er enkele verlichtende maatregelen zullen komen. Zo zullen goederen die behoren tot de basisgoederen uitgebreid worden van 40 naar 60 en invoerrechtenvrij geïmporteerd worden. Er is gesproken over een heffingskorting voor de belastingen. Ook de belasting op vakantiegeld zal minder worden.

Tijdens de bijeenkomst is ook gesproken over de valutaveiling. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons was ook aanwezig op de bespreking. Zij heeft toegelicht wat er speelt bij de volksvertegenwoordiging. Het betalen van huishuur in valuta kwam ook aan de orde. De meest kwetsbare groepen dienen te worden ondersteund met subjectsubsidie.

De BvL die teleurgesteld is omdat er geen concrete toezegging is gedaan voor herwaardering van leerkrachten heeft vandaag een algemene ledenvergadering. President Bouterse belegt een spoedpersconferentie over de brief die BvL heeft geschreven naar de regering en wat er besproken is met de vakbeweging tijdens diverse gesprekken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May