Misiekaba: DNA-leden volledig op de hoogte reis Zambia
16 Mar 2016, 08:57
foto
NDP-fractieleider André Misiekaba


André Misiekaba, fractieleider van de Nationale Democratische Partij, zegt aan Starnieuws dat alle leden op de hoogte waren van de afvaardiging naar de Inter Parlementaire Unie (IPU). Hoewel het om een dure reis gaat, is het belangrijk dat Suriname deelneemt aan de vergadering. Misiekaba stelt dat de kosten ook in overweging zijn genomen. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons had het over het afvaardigen van drie leden. Vanuit de oppositie (ABOP en VHP) is aangegeven dat er veel activiteiten plaatsvinden op de IPU-vergadering, waardoor voorgesteld werd voor een delegatie van vijf, zegt Misiekaba.

"Wij krijgen tientallen uitnodigingen en gaan niet op alles in. IPU behoort tot een van de vergaderingen waar wij altijd naar toe gaan," legt Misiebaka uit. Hetzelfde geldt voor ACP/EU, Wereldhandelsorganisatie (WTO). Hij haalt aan dat ongeveer twee jaar geleden ook besloten is om het youth forum bij te wonen. Misiekaba vindt dat zaken die nu naar voren worden gebracht niet relevant zijn.

"Ik sta er nog steeds achter dat De Nationale Assemblee participeert in de IPU-vergadering. Deze vergadering is belangrijk voor Suriname, waarbij alle parlementen ter wereld vertegenwoordigd zijn," benadrukt Misiekaba. Hij stelt dat het om een unaniem besluit gaat van De Nationale Assemblee om te participeren met vijf leden.

De NDP-fractieleider deelt mee dat vroeger de hele delegatie gezamenlijk afreisde naar IPU. Nu is door de Assembleevoorzitter besloten om de leden die de voorvergaderingen bijwonen alleen vertrekken en wie naar de IPU-vergadering gaat, later afreist. Misiekaba haalt aan dat er wel degelijk rekening gehouden wordt met de situatie in het land. Daarom wordt op veel uitnodigingen niet ingegaan. "Zelfs als de voorzitter een vergadering bijwoont, wordt er toestemming gegeven door De Nationale Assemblee hiervoor," merkt Misiekaba op.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May