Santokhi: Breeveld liegt alsof het gedrukt staat
16 Mar 2016, 05:22
foto
VHP-fractieleider Chan Santokhi


VHP-fractieleider Chan Santokhi is niet te spreken over dat Assembleelid Carl Breeveld (DOE) de 'a no mi cultuur' heeft overgenomen. "Hij liegt alsof het gedrukt staat. De oppositie beslist niet de grootte en de samenstelling van de delegatie, maar de coalitie," deelt Santokhi om commentaar gevraagd mee aan Starnieuws.

"Oorspronkelijk werd door de voorzitter voorgesteld dat de delegatie uit drie personen zou bestaan. Het geachte lid Santokhi zei toen dat het om een grote vergadering gaat en dat een delegatie bestaande uit vijf leden gangbaar was. Er is toen besloten om het aantal leden op te trekken naar dat aantal," zegt Breeveld in een persbericht. Hij heeft net als Asiskumar Gajadien (VHP) gisteren, nadat er veel kritiek was uit de samenleving, besloten om niet meer af te reizen naar de vergadering van de Inter Parlementaire Unie in Zambia.

Santokhi legt uit dat vanuit de oppositie de VHP één plaats had. Die is namens de VHP ingevuld door Gajadien. "Breeveld is voorgedragen door de NDP en hij moet durven verantwoordelijkheden te accepteren en niet het land uit willen gaan als er problemen zijn, net zoals bij de behandeling van de amnestiewet verdween hij met de noorderzon. Hij is in mijn ogen nog verder in achting gedaald. En het is heel jammer dat hij die 'a no mie cultuur' ook overgenomen heeft en hij zijn niet afreizen in de schoenen van anderen probeert te schuiven," zegt Santokhi.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May