Bilkerdijk: Ik kan meer doen voor ASFA door toegang beleid
16 Mar 2016, 00:01
foto
ASFA-voorzitter Wilgo Bilkerdijk


Wilgo Bilkerdijk, voorzitter van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), zegt aan Starnieuws dat het bestuur niet in hoger beroep gaat tegen het vonnis van kantonrechter Alida Johanns. De rechter heeft verboden om de bestuursverkiezing, zoals gepland, te houden. Deze moet nu binnen zestig dagen plaatsvinden. De lijst van de tegenpartij dient te worden geaccepteerd. Bilkerdijk wuift de kritiek over belangenverstrengeling met de overheid, weg. "Ik kan juist meer doen voor de leden door toegang te hebben tot het beleid," benadrukt hij.

Bilkerdijk wijst er op dat kandidaten een behoorlijke contributieachterstand hadden, terwijl de meesten niet actief zijn in de organisatie.
Het ASFA-bestuur belegt de volgende week dinsdag een algemene ledenvergadering. Dan zal aan de leden uitgelegd worden wat er zich allemaal heeft afgespeeld. Bilkerdijk geeft aan dat de statuten gewijzigd zullen moeten worden om de verkiezingscommissie eerder te benoemen. Al jaren is het zo dat het bestuur de ingediende kandidatenlijst toetst aan de statuten. Hij blijft erbij dat drie leden niet voldeden aan de eisen. Er is achteraf contributie aangezuiverd, wat ook tegen de statuten is. De rechter heeft hieraan meegewerkt.

Bilkerdijk vindt de kritiek die ineens geleverd wordt op hem, omdat zijn jongere broer getrouwd is met de dochter van de president, onterecht. Hij had al jaren contact met de president en ingang bij de overheid. Dat Bilkerdijk beleidsadviseur is bij Handel en Industrie, vindt hij ook geen belangenverstrengeling.

De ASFA-leiding heeft met de toenmalige governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Gillmore Hoefdraad, nu minister van Financiën, gesprekken gevoerd over input voor de productiesector. Hierbij waren ook stafleden van de CBvS betrokken. Ongeveer zestig leden van de ASFA, ook enkele tegenkandidaten, hebben ingeschreven voor US dollars tegen de koers van de CBvS. Het gaat om een bedrag van US$ 35 miljoen.

Governor Glenn Gersie om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij hier niet van op de hoogte is. Bilkerdijk reageert hierop door te stellen dat hij om een onderhoud heeft gevraagd met de nieuw aangetreden governor. Deze kwestie speelt voordat Gersie aantrad bij de bank. Bilkerdijk verwacht dat er continuïteit van beleid zal zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May